sembut & neb

as salam momy2 sme..sape dkt cni ad pyakit asthma & slalu semput ble kdungan mkin bsr..momy2 slalu x kne neb??mcm mne nk atasi yer..sy nie strt dr batuk..esk luse msti kne neb..

1 Balas

Wslm..sy pn.ada asthma ms spnjng preggy..kerap attck..just kne alert..bile selsema dh stnby mkn ubt sblm attck..tp sis kne bgtw doc dlu sis attck asthma often ke x.. n request dkt doc ubt sesuai ms preggy ni tuk d jdkn stok.sis.ms or sblm kne asthma..slalu sblm.asthma attck kan kita.tw simptom mcmn kn..mcm sy xleh selsema..bile selsema.stat sesak nafas..hritu bgtw doc ms sy preggy..doc suh amalkn gune inhaler... Bg sy ubat selsema yg mmg skali dgn alahan kegunaan nya..dgn ubt cair kahak..dia xbg sy mkn ubt btuk..kata yg sy dpt tu dh memadai..pstu kne alert mknn apa yg kita amik leh sbbkn kita asthma... N lg satu..b4 tdo try pam gune inhaler ...n lg pn kita kne astma often ms.preggy ni pn bkn apa..sbb dh share oksigen dgn bby..tu yg akn rs nafas pendek ..sesak nafas..apa2 pn sis bgtw doc k...nti doc akn suggest apa yg ok tuk kita yg preggy

5y ago

Alhmdulillah...next time klu rs mcm xok..cpt2 pkai inhaler tw..dgn rs selsema.skit je..cpt2 mkn ubt..jg dri bebaik tw😉