Nak Tanya

Salam momy2, normal ke demam time pregnant? Perlu jumpa doctor ke x?

22 Balas

sy prnh 1mlm je dmm . xla pns sgt . esk pagi da xdmm tpi suami bwk check juga . jntg bby jdi laju semua xok . kencing pon koto . last check drh upe ny kne denggi . sis bole check shje klau demam mse preggy ni . kdg kita rse biase tpi xtau mmbhye kn dri n janin . doc pon galak kn mommy preggy buat pemeriksaan klau demam wlau pon dmm tu dmm biase . sy brnasib baik suami bwk g kk check juga . doc kata demam denggi ni demam main2 . skejp pns skjp x . 😊 smoge sis n janin dlm keadaan baik2

Normal..tp klu lebih 3 hari tu baik jumpa Dr... Saya dulu terus pergi kecemasan sbb demam..kena warded..masuk air berbotol2..diorang suspect denggi.. alhamdulillah demam biasa je..amik darah berkali2..siap amik sample najis lg..time Tu dah 5 bulan pregnant..

Perlu. Sebab saya demam haritu. Tak sengaja pun pi KK sebab teman husband cek gigi sakit. Pastu tiba2 doktor scan perut,air ketuban kurang.dan jantung baby laju sangat. Terus rushing ke hospital.

better pergi je. Sebab bila preggy ni kita kena alert dan lebih sensitif sikit. Sebab kita bawa nyawa baru dlm perut kan. semoga semua dipermudahkan.

Biasa la tuu, kalau xlarat jumpa je doktor untuk dpatkan ubat yg sesuai bagi ibu mengandungg. Then kena rehat cukuo

Sye sis kerap selesema,xminum Ubat..bap tkut effect bby,just minum air suam and limau kasturi suam.

Sy pun demam sikit dh tiga hari..esok sy nk g kk sekali buat buku pink. Tkt pula sy demam lama2.

Normal tapi kalau lebih dari 3hari perlu beritahu doktor, dorang akan ambil darah

Normal ja saya dlu smpai munta2 lg yg penting minum bnyk Air n Jgn stress

Ambil vitamin c utk cepat sembuh. Kalau x jalan juga jumpa Dr