Demam Time Pregnant

Ble ker ambil / makan ubat panadol time preggy? Tanpa jumpa doctor? Kandungan sya bru 14w..

18 Balas

Baik jumpa doc dulu sis, saya kandungan 20 weeks dulu demam , saya pergi hospital, trus kena admit suhu 38.0 dia bagi penadol cek suhu lagi still suhu tak trun then tambah air dalam badan senentara tggu doc pakar bhgian LR dtg check kandungan semua ok cuma nadi saya sangat laju trus admit masok 7 btol air dlm bdn .

Paracetamol blh je mkn..previously sy pun was2 cam sis blh ke x mkn panadol..suami siap call kn KK tny nurse..bahaya ke x..gelak je diorg..jgn overdose suda..sekadar nk bg kebah demam..

Bole mkn panadol sis. Tapi panadol yg biasa.... Saya pnah demam masa kndungan 3 bulan....saya tnya sepupu sbb dia doktor. .

Baik sis dapatkan nasihat doc sb time pregnant ade ubat yang blh Ambil dan ada yang x

jumpa doc..mkn ubt yg doc ckp blh mkn lagi.. dgn dos yg doc bg..jgn ambik sbrg ubt

Kena jumpa doc sis...tak blh mkn ubt smbarang..lg2 kandungan msi muda☺️☺️

Doctor kata bole kalau panadol , kalau g klinik pun dia bagi panadol juga

Jumpa doctor.. Sy pon dpt panadol tp 250mg je doctor bg😂😂

Bwtter jumpa doc dulu..bia doc yg tentukn ubtan masa preg ni

Boleh, Panadol slmt utk pregnant lady. Doc yg ckp.