HB LOW , BANTU SY 🥺

Salam moms..sy skrg bru 21 weeks , first trimester around 8-10 weeks Hb sy ok je 12.2 .. masuk je 11 weeks ke ats & smpai skrg Hb sy low & susah btul nk naik,duk main 9.4 camtu je ,ada x petua utk naikkan HB?🥺 jambu batu blh katakan hari2 sy mkn ,mkn pemakanan yg blh naikkan Hb tp tetap jgk xnaik 😩 - First ubat yg sy dpt yg 4 serangkai tu - Zincofer xjln sbb sy muntah balik - Then skrg sy baru try iberet 2 minggu #firstmom #bantusharing

66 Balas

saya 2x pregnant, problem sama 2'2 anak. hb low. buat mcm² x jalan. naik pun ada la secoet dua. tp boleh la dari tak naik haha. cuma apa yg saya apply kan, seminggu before appointment, avoid any type of coco (milo, chocolate, air koko, etc) & caffeine.. lepas appointment tu minum la smula lepas gian. huhu. vitamin (sy makan maltofer), doc sy suggest ambil lepas makan.. and last but not least, malam bfr appointment, & masa otw nk pg klinik pagi tu, saya bedal makan buah oren sis. potong siap² masuk bekas, tunggu nombor giliran tu kan, ha makan masa tu. mesti naik punya hehehe..