UBAT CANDID

Salam moms sy nk tanya,moms pernah x keluar keputihan di awal kehamilan 2trimester?kandungan 15-16 weeks dh boleh pakai x ubat insert Candid tu kat vagina?sbb selalu sy dgr awl2 kehamilan ramai yg x pakai,masuk je 6@7 month baru diorang start pakai ubat insert tu..sape yg mcm sy ,blh share x?sbb sy first mom byk benda sy x tahu 🥺 #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

ubat tu dr doctor atau awak beli sendiri. kalau dr doctor bermakna doctor tau kita hamil. ubat tu xmasok pon ke dlm rahim kita. kita insert masok dlm vagina ja. sy dr awal kehamilan mmg ada keputihan. dn selepas buat swab keputihan sy ada candida & gbs+. sy dpt je ubat insert. 6x kali dh sy pakai masa before bersalin. ubt tu dgn sy xserasi. lepas insert ubat okay la sekejap. lepas tu jadi semula.

1y ago

cuba awak follow tips doctor izzat ni. sy pon keputihan yg gatal2. kdg2 tu smpi xboleh tido. luka tu xpyh ckp la sbb sy garu xtahan gatal. sy follow tips ni kegatalan tu.berkurangan smpi sy bersalin. lega sgt❤️ https://www.instagram.com/p/CkSMDHLpTc0/?igshid=YmMyMTA2M2Y=