UBAT CANDID

Salam moms sy nk tanya,moms pernah x keluar keputihan di awal kehamilan 2trimester?kandungan 15-16 weeks dh boleh pakai x ubat insert Candid tu kat vagina?sbb selalu sy dgr awl2 kehamilan ramai yg x pakai,masuk je 6@7 month baru diorang start pakai ubat insert tu..sape yg mcm sy ,blh share x?sbb sy first mom byk benda sy x tahu 🥺 #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

hai Mami.....jgn bl ubat sendiri ye.pls refer to Dr.Dr tahu ape yg baik...btw,sy dh kena masa 20weeks.so...mmg akn diberi ubat insert.sy Candid + GBS.lepas insert,esok akn Ok...tp,discharge putih still ada,gatal on off....xseteruklah sblm amek ubat...jd,sy amalkan every Morning air rendaman semalam air barli.sy minum air je.kemudian,Dr nasihatkan minum air cranberry.sy ada beli ,air dn byk mkn buah cranberry.+ Dr akn bg Candacort.....panty tukar ke Cotton ye....bda2 di atas akn amek masa tp dia bantu.kurangkan.cume Dr pesan,skrg untuk elak jd UTI shj.bawah lepas kencing membuang Tlg Lap

ubat tu dr doctor atau awak beli sendiri. kalau dr doctor bermakna doctor tau kita hamil. ubat tu xmasok pon ke dlm rahim kita. kita insert masok dlm vagina ja. sy dr awal kehamilan mmg ada keputihan. dn selepas buat swab keputihan sy ada candida & gbs+. sy dpt je ubat insert. 6x kali dh sy pakai masa before bersalin. ubt tu dgn sy xserasi. lepas insert ubat okay la sekejap. lepas tu jadi semula.

1y ago

cuba awak follow tips doctor izzat ni. sy pon keputihan yg gatal2. kdg2 tu smpi xboleh tido. luka tu xpyh ckp la sbb sy garu xtahan gatal. sy follow tips ni kegatalan tu.berkurangan smpi sy bersalin. lega sgt❤️ https://www.instagram.com/p/CkSMDHLpTc0/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Sy mse awl second trimester, 3 kali ubat insert. Kerap ada. Tolerant dh xde, 2 mnggu sekali pakai sbb temporary shj relievenya. dr bg fluconazole lps tu. Dptkn rawatn dr. Mmg dh swab yeast infection.

1y ago

Tgk dr nk bg ke tak. Sy dibg sbb tkde tolerant wktu tu. Kne refer pakar terus klau mcm tu. 😅 mmg history yeast infection wktu muda sy mkn antibiotic, ubat insert bdn x jln sgt.

bolh pakai puan, amat bgus untuk merawat keputihan ketika hamil dngn pngmbilsn candid vgel

saya 7 bulan bru pakai tpi dyee punyre sakit pinggang toee Allah jek yg thu

sy masa 8w doc dh sruh guna sbb keputihan sy gatal .