HEELS KASUT BERTUMIT UTK FIRST MOM

Salam moms .. awl2 preg 13 weeks nk masuk 14 weeks boleh x kalau pakai heels wedges selipar yg bertumit walaupun sekejap 🥴 risau takut ada pape effect pd bby jika pakai terlalu lama

14 Balas

die mcm ni tau. benda simple je. kalau rasa risau xyah pakai. dh risau tkut apa semua knpe nk pakai lagi? pakai jela flatties or sneakers. kalau x risau or tkut, and u confident utk pakai, pakai jela. sama jugak mcm mkn. u rasa ok mkn something tu, mkn je, kalau risau bahayakan kandungan xperlu makan.

saya leps saja tahu mengandung mmg stop pakai heels dan selipar licin sbb saya ni jenis org yg lasak takut lupa diri hahaha saya tahan je nak melaram pakai heels huhuhu tapi klu awak jenis pndai control depend dri awak la

saya dari awal pregnnt smpai nk bsalin ni, tak pernah pakai heels atau wedges.. takut tgelincir sebb bertumit kan.. so lbih baik pakai selipar atau kasut yg safety... kalo blh jagn yg licin..

sy pakai je, tp lpas pakai tggung risiko laa sakit cikit kaki tu😅, even before kt preggy kt biasa pkai heels lpas hmil jarang2 blh pakai tp incase licin ke, kaki lenguh2 ke merasa laa😅

Saya okey je pakai heels tapi jngan kerap la pakai. Kalau boleh tahan pakai heels lama pakai la kalau tak boleh tahan awak tukar la itu je. Tkda apa2 effect pun selagi kaki tak bengkak😊

Saya ada je pakai even 22 weeks pun saya pakai, cuma tak pakai lama lah sebab nanti mula lah sakit kaki sebab tampung perut pastu sakit belakang lah 😅 pakai sekejap okay je.

Boleh je nak pakai awak . pakai block heels atau wedges tp jgn tinggi2 sangat tau. pakai pun sekejap2 je . Kalau awak tak stable atau awak jatuh baru effect kat baby .

sedangkan masa sihat pun ramai nasihat tak elok selalu pakai heel. kita pun akan rasa tak selesa. apatah lagi time pregnant.

boleh pkai je lh, just hati ii sbb licin.. klau sakit tumit bukak jgn pkai 😅

Sy masa 3 months masih pakai heels😆 skrg alhamdulillah dah 4 bulan umur baby