risau

salam mommy...hari ini sy 39week1day , dr. cek takde bukaan lgi..sdgkan baby 3.5kg dah,sy pom.diet on control gdm..risau la,blm ada tanda2 bersalin lgi.ade tak mommy2 yg macam sye ?

6 Balas

sama la.. 39weeks4day.. blm turun tanda.. lusa baru scan balik tgk berat bby berapa.. sy aritu on diet gdm jg.. siap mkn ubat kencing manis lg.. last2 doc off kan ubat.. pastu xde lg scan berat bby berapa.. masuk 40weeks plak dah kne suruh serah diri, induce.. 😅

5y ago

ye...nasib bacaan gula sy ok,tp risau juga...tgu tanda je ni,tp dr. ckp jika xsakit juga...14/15hb kne induce la...huhuu

Saya harini 39w 6d tapi takde turun tanda pun lagi 😅 Cuma selalu rasa ngilu kat ari ari dari minggu lepas lagi. Tapi saya takde pi check bukaan lagi.

5y ago

wahh...dah tgal sehari due,tpi jika sis xde masalah...takpe,tgal tgu tanda dtg je kn...semoga dipermudahkan

sy 39w3d..takde turun pape tanda lg..gdm, diet on control jugak..bby kerap mgeras, tp takde bukaan jalan lg..so tggu turun tanda, baru g hosp..hehe

5y ago

insyaallah sis...

sye pernh tpi tpt 39hrI mmng dh bsalin..Xade tnda kuar ape2 hnya mngeras kt bwah..Sb bby dh nk kuar..Huhuhu sma gdm cntrol jga...

5y ago

Aah yup tgk2 dh 7cm..Tpi sb dh ade pglman tu bt lmbt2 g hspital heheh..Sb ank kdua dh thu cntrction cmna..

Sy pon 39 week 1 day harinie sis.. Skit pinggu lg.. Adehh.. Mengeras kjap jer.. Ikut due 16/7 nie

5y ago

Ya la sis

Tk lama lgi je tu sis .. sabar yer.. try sembang2 dgn baby .. tnye bila baby nak keluar ..

5y ago

dh sis...hari2 sy pujuk baby cepat lahir,tp xde pun tanda...mgkin sebab first baby...