31 WEEK G JLN2

Salam mommy2 skrg dh 31 week blh ke jln2 ke langkawi..ok ke

49 Balas

Kalau xde masalah, berjalan la. Xdr hal pun. Unless nak naik flight. Tu kena minta nasihat doktor la camne. Sy since dh leh rentas negeri. Asal suami cuti every week berjalan merata. Yg penting, bawak buku pink dan standby bag mama dan bakal baby. Jadi pape, check in je la sepital memana pun.

Boleh jee sis pergi langkawi. Kalau naik flight make sure tak amek seat emergency dgn hubs sbb kalau tak diorg akan pindahkan seat mommy ke tmpt lain. And kalau naik speed boat make sure bawa bantal lapik bontot just in case. And make sure duduk bahagian belakang sekali sebelah pemandu boat. Paling penting buku pink jgn lupa ! huhu Hati2 berjalan and enjoy ~

Blh ja sis…tapi mcm sy…baru ni 31 week cun2…husbnd bawak p from Penang to Fraser Hill..then ke Morib..trus ke Sekinchan then masuk Teluk Intan..nsib xbaik xcdent kt sana,kt taman tapah..admit p tapah..diaorg xdak specialist..trus trnsfer ke tluk intan..stay one day sana..sbb TRO ABruptio plancenta..😔

2y ago

tempat awak pergi pun semua selamat yg risau naik boat je kena tanya dr dulu

pergi je lah sis.. pergi mana2 pun, nak buat apa2 pun time mengandung ni kena extra careful, jaga diri. Rileks2 ja jalan2 makan angin, elak tempat sesak tapi kalau terpaksa make sure balik mandi and sanitize selalu. Kita sendiri kena jaga diri, orang lain tau bebel2 je, kita abaikan 😆

JANGAN PERGI LANGKAWI buat masa ni. Especially masa tengah pregnant. LANGKAWI tengah sesak. banyak orang. company saya pergi sana semua balik positive. takut gila . dah macam macam tempat diorang singgah. 40++ orang positif. ramai ramai rancak duk rumah kuarantin. nasib laa saya tak pergi. tapi sakit la kena cover keja diorang suma

Kalau bnyak berjalan kn bgus...kpala bby nnti cpat turun...yg penting buku pink kena bwak klau gi mna2...Kalau rasa bdan larat ap slah nya sis nk brjlan...sya setiap minggu gi cameron highlands dri gua musang...tpi tk leh nk brjalan sngat berperut dh berat..🤭🤭🤭nk juga brjlan...

Sebaiknya awak jgn jalan jauh.. tak kira naik flight atau suami awak drive.. lgi elok klau berjalan as in exercise. Sbb skrng hingga bulan 4 adalah bulan yg awak kena jaga kandungan awak. Takmo nnti anak lahir pra-matang. Nauzubillahminzalik. Simpan dulu niat ingin bercuti. Lepas pantang boleh pi dgn anak sekali. ❤️

haritu sy pergi tasik kenyir n kene marah dkt mertua .. kadang rasa sedih n kecik hati jgk kita nk jugak amik angin luar tenangkan fikiran .. tpi di doakan nya pulak yg pelik² . hmm sekadar meluah.. huhu

2y ago

nk jln blh tp pegi la tmpt2 sesuai yg mudah klu jd apa2 dkt dgn hospital itu maksud mentua mgkin...

Bergantung atas kesihatan ibu & bayi.. Juga pilihan tempat yg bersesuaian. Yg penting bawa sentiasa buku pink, bw saliva test & survey pusat kesihatan apa yg trdekat dengan tempat2 kita nk p. Cth nak melancong atau apa2. Sy masa around 35 weeks masih juga aktif p luar negeri lawat2 fmly sedaramara.

saya pun tgah risau jugak nanti 32weeks nak jenjalan dekat safari afamosa melaka tu . dah beli tiket safari & booking hotel baru terfikir larat ke tidak sbb dah rasa baby betul² dah dkt bawah 😂😂