kehamilan

Salam mommy2 semua....sy dh 36 mgu..adakah susu ibu akn keluar selalu lps kita melahirkan baby tu?? Klu x keluar susu formula ape ye sesuai utk baby??

1 Balas

Setengah org.. Lepas bersalin. Susu masih tak keluar ada yg terus keluar. Bagi yg tak keluar. Antara iktihar ialah dengan berurut dan makan makanan yang boleh tambah susu. Tapi andai bukan rezeki. Memang kena stand by susu formula. Susu pula kena tengok pada keserasian baby la. Kalau dia minum okey, tak kembung, tak sembelit. Tu maknanya sesuai. Kalau jadi yang sebaliknya. Maknanya ibu kena tukar susu lain. Satu nasihat. Ibu kena dari awal kehamilan kena mind set hari. Yg kita nk ada susu sendiri dan dapat susukan anak. Insyaallah. Ada susu tu.