nak tanya

Salam mommy2 semua.. Saya nak Tanya sy skrng tngh pregnant 8weeks.. Tp semlam sy ada keluar darah.. Tp x banyak.. Lps keluar darah sy g cek dkt klinik bayar.. Bile doc scan doc ckp 50/50..sy rasa x sdap hati sy prgi pulak hospital,, doc scan mmg ada kantung.. Kantung cntik je.. Doc hospital ckp lg 2weeks dtg balik untuk scan balik.. Tp hrinie masih ade keluar darah tp x banyak.. Sy risau sngt2..sy mmg mngharap kndungan nie.. 2017 last sy pregnant..sy mmg menanti kandungan nie sbb anak sy dh pergi mnghadap ilahi di usia 1thn9bln.. Sy rindu sngt2 dgn bby sy.. Sy masih x hbis pikir kenapa jdi mcm nie.. Momy2 semua ada pngalaman x mcm sy.. Boleh share x ape prlu sy buat.. Perlu ke sy g kk esok?? Sy sertakan gmbr sekali.. Yg pic 1 tu sy scan di hospital,, yg 2 tu sy scan di klinik bayr.. Tq mommy yg sudi bantu sy

nak tanya
28 Balas

Sblm ni sy pernah miscarriage 2 kali, mmg risau stiap kali kluar darah early pregnancy. Yg ke 3 kali sy pregnant kluar fresh blood juga, n sy mmg fkir mayb x jadi. Tp alhamdulillah skrg dah 3rd trimester.. try fkir positive ya sis 🤗

Minggu ke 5 sy ada spotting sikit, doc scan ckp semua ok, masa tu nmpk kantung je. Doc ckp tu implantation process,dlm 2 week kemudia dtg semula. Alhamdulillah setakat ni baby ok.

Saya asa juga. Spotting macam tu. saya rasa better pegi klinik swasta tanya kalau makan duphaston boleh tak. Sbb dlu saya doctor bagi ubay ni utk kuatkan rahim. Alhamdulillah ok

Mudah² urusan mudah .. kantung nampak cantik je tu baby pun dah ada tu kecil macam tompok tapi hati² sebab awak selalu cakap keluar darah tu simptom bahaya la

Sama mcm sy hari tu..g klinik kk jumpa doc..lpastu doc suruh kita bli ubat utk kuatkn rahim .sy bli ubat tu di farmasi..alhamdulillah skrg dh 22 week..

Bykkan berehat dn jangan stress. Jgn fikir sgt and kena stay positif utk kebaikkan bayi dlk kndungan.

Semoga dipermudahkan dan semoga kandungan sihat dan selamat.. Rehat byk2 jgn buat keje jgn puasa.. Baring je k

semoga di permudah kan segala² nya. n akan ok2 jer. bedoa jer sis. sy harap takde apa²😓 aminn

Tu gmbr pertama dh ada yolk sac...xkama lg ada baby la tu...doa yg baik2 pikir yg baik2 insyaallah

Better sis pegi hospital.. Bhye tu.. Mcm sy dulu mcm ni laa.. Last2 ggur😭😭😭😭