just mom

Salam mommy² . Nk tanya mommy² semua ada amalkan suppliment masa hamil x .. Suppliment apa yg bagoss yee . Tq ?

29 Balas

The best one sy boleh suggest is Nutrition, sy pun duk consume skrg ni, now dh ank yg ke 5, alhamdulillah dielakkn dri kuning 😍 if nk tanya lebih lanjut boleh pm tauu 😘 0195550800

saya cuma amalkan vitamin obimin yg kk bagi. kalau sis nak consume suppliment ,pastikan selamat untuk preggy mom n dapatkan nasihat dri doctor before ambil suppliment. 😊

Ubt yg kk bg tu da cukup semuanya sis. And minum susu utk kalsium makan buah utk vit c dan elakkan sembelit.takut nak makan macam2 supp lain kalau bukan doc yg saran kan.

Kita time preggy tak berani nak makan supp selain kk bagi je. Takut sebab supp kat luar sana macam2 bahan yang kita taktau sesuai or tak untuk baby dlm perut kan 😇

Xde ambik apa2 supp...mkn ubt kk je..nk consume mintk nasihat doktor dulu...sbb beli kalau dgr org ckp ok2 tp bila sndri mkn risau x ngam.bdn lain2 tindak balas.🤗

Saya makan vitamin c shaklee & ubat kk bgi.alhamdulilah baby keluar kulit bersih putih anak pun buat masa ni tkde sakit lgi.maskd saya mkn vitamin C waktu hamil elok ☺️

4y ago

&& sepanjang kehamilan saya semua benda cantik bp hb kencing.cuba berat je mslah sikit sbb baby besar

Minta gynecologist yg suggest sis... Itu lebih baik.. sebab lebih Arif.. mmg semua produk bagus tapi berapa dosage yg diperlukan Kita xpasti

In soft gel : Minyak kepala data (VCO), minyak zaitun, habbatus sauda. kurma juga setiap Hari bilangan ganjil selain ubat DOC. bagi.

5y ago

I beli produk minsyam. U can look at their Instagram sis.

Takde pun. Sbb takut nk consume apa2 supp. Makan vitamin yg kk bekalkan je dh ckup kot n makan makanan yg berkhasiat.

Saya amal susu kambing cmpur kurma, alhamdulillah badan rase bertenaga & kurma bagus untk kuatkn rahim.