Baby first kick

As salam mommy2.. nak tnye.. korang dapat rase first kick baby minggu ke berapa? Sy dah 19weeks xrase lagi baby tendang2. #19weekstoday

19 Balas

sy dalam 18 week dpt rasa, rasa geli2 angin mcm tu, bila dah 20 week +++ baru rasa baby kick, makin kuat makin kuat, bese klu time keje mmg susah nk rasa sb kita berjalan semua kn, but bila tgh duk rilek2 baru dpt rasa betul2, sama mcm kt rumah, bila dah baring, baby aktif sgt

5y ago

Tq sis.. dan yg penting baby sihat..

20w dah rasa quickening tu. Ngis gakla pestume rsa dia tendang prut. Hehe. Skrg dah 26w nk tido pon xleh sbb baby asyik tendang2 je. Tambah2 bila time mkn ngn tgh mlm lgla aktif bergerak. Mcm org tgh surfing dlm perut 🤣

5y ago

Yap.. betul tu.. ni mggu ni nakng cek ngn doc sebb husband ajak g holiday mggu depan.. harap2 baby sihat.. boleh mama dan babah honeymoon sebelum baby kuar😍

Wssalam.. I rse mse 16w preggy.. Time tu rse ckit² je.. Soft je tendangan dy.. Ltak tgn suami kt perot pn dy ckp rs x rs sgt.. Tp for me, kite je la blh rs time tu.. Start msuk 18w da start rs kuat..

5y ago

Camne rase dia sis? Sy ade rase.. tapi confius tu rase lapar ke rase baby tendang.. hahahah

Mostly rata2 20w dh rasa gerak baby. Tp sy masuk 30w baru rasa tupun still slowly. Tp now 34w haaa...amik mmg x reti dok diam dia🤩. Smp senak dibuatnya. So jgn risau2 naa. Sy msuk no3 dh ni.

5y ago

Ok sis.. tu la.. husband cakap jgak.. sekrang kita tgu la dia kick.. nanti dah dekat 6 bulan ke atas ngn mama dia sekali dia kaco tdo malam 😂😂😂

Saya daa 20week Baru rasa hehehe!!! Btw sorry daa 30weeks.... baby sgt2 aktif... lagi2 bila babah die letak tgn pada perUt, excited Sgt kOt nak jmpe babah die heheh

5y ago

Alaaaa.. besnyer dapat rase baby kick.. sy dah xsabar nak rase.. lagi2 suami.. hari2 duk tnye baby dah tendang mama lom.. 😂

28week nty nurse bru suruh tanda,,sy skrg 24week,ade jugak rase bby gerak2 tp mcm xbpe nk aktif,mmg nurse tiap kali checkup dye tanye bby ade gerak x,

5y ago

Oo.. faham2.. tq sis for the info..

Sy br rs tu pun beberapa kali denyutan n hilang lama plak tu...pastu dia dtg blk denyutan tu.... 😂😂😂

5y ago

Tabah ye sis.. kita sama.. walapon berjauhan, dorg xpernah lupa dan abaikan kita.. 😍😍😍

Takpe jangan risau. Saya 20 minggu baru rasa. Sabar ye nnt rasa lah tu hihi♥️

5y ago

Ok sis.. suami duk hari2 tnye baby da tendang mama belom.. 😂

Saya masuk 17 weeks dah rasa.. ni makin kerap rasa gerakan dan makin aktif.. alhamdulillah

5y ago

Untung sis dapat rase awl.. alhamdulillah.. ni sis skrang berapa weeks da?

17 weeks rasa mcm jentik2.. Angin2 gerak je.. Mgkin rasa tp awak x perasan kot..

5y ago

Kadang rase.. dia cam geli2 kan.. pastu rase gatal.. husband cakap gatal tu nak kuar selulit.. hahaha