persalinan

salam mommy,, sy nak tnye biase org Melayu kalau lepas persalinan. tu miss V.. biase jahit atau x...

10 Balas

Jahit bawah ni dia x tengok bangsa, agama.. dia tengok ada koyakan @ tidak...

4y ago

Klu ikut dari yg pernah kena jahit , 1week dah kering. Kena pastikan tempat jahitan kering.. if guna pantylinner/ tuala wanita kena kerap tukar.... Time kencing lap kering bawah tu... Jgn bnyk gerak.. ini supaya kulit cepat bercantum. Berbeza dgn C-section... Luka jahitan ambil masa 3 n 1mnth nak betul2 sembuh.. jahitan dalam ambil masa 1year nak betul2 sembuh.kadang ada yg after 1 year still rasa denyut2 area jahitan. Antara bersalin normal dengan bersalin C-section lagi baik bersalin normal... Tapi sya pilih C-section 😂😂😂😂