persalinan

salam mommy,, sy nak tnye biase org Melayu kalau lepas persalinan. tu miss V.. biase jahit atau x...

10 Balas

Depends..adik angkat sy umur baru 25..anak dah empat..masa lahir anak dia semua tak kena jahit..sbb doktor kata cantik laluan dia..macam saya lak kena jahit..ikot org la..ade yg kena ade yg tak ..nak rapat kena rajin guna manjakani lepas bersalin tu😊

Bersalin anak yg sulung tk kena jahit sbb lahir pra matang baby kecik je so tkde tear,yg kedua dgn ketiga kena jahit

Ikut bangsa pulak. Haha. Adoi.. Hiburan. Klu koyak mmg kene jahit sis.. Klu tak koyak x kene jahit. 😊

Jahit bawah ni dia x tengok bangsa, agama.. dia tengok ada koyakan @ tidak...

4y ago

Klu ikut dari yg pernah kena jahit , 1week dah kering. Kena pastikan tempat jahitan kering.. if guna pantylinner/ tuala wanita kena kerap tukar.... Time kencing lap kering bawah tu... Jgn bnyk gerak.. ini supaya kulit cepat bercantum. Berbeza dgn C-section... Luka jahitan ambil masa 3 n 1mnth nak betul2 sembuh.. jahitan dalam ambil masa 1year nak betul2 sembuh.kadang ada yg after 1 year still rasa denyut2 area jahitan. Antara bersalin normal dengan bersalin C-section lagi baik bersalin normal... Tapi sya pilih C-section 😂😂😂😂

Hehe kiut je jawapan jahit tak tgok bangsa😅😁 tergelak sndi iolls😅😅

4y ago

😅😅 .

Akk ank 6 org semua berjhit.

kalau koyak kena jahit.

Jahit smuanya

Kena

🤔🤔

4y ago

Klu xjahit masa pantang kena jaga jgk..yg dalam tu koyak..jadi masa pantang elok guna manjakani