buku pink

Salam mommy semua..boleh tahu tak KK boleh buka buku pink bila ya??

23 Balas

Saya bukak buku pink hari isnin lepas kene bebel dgn nurse sbb dh lewat 13week baru nak bukak buku pink tambah lagi musim virus corona ni nurse ckp patut nya kene datang lebih awal takut jadi apa² pada kandungan dan ibu 😅

Boleh call KK dulu. Saya call, and datang masa 12w. Orang sebelah saya datang masa 4w, sepanjang rawatan dia, saya dengar dia kena bebel. Sebab nak scan pun tak nampak apa.

Td baru call nurse. Dia kata dah 2 bulan baru dtg buat appointment. Tp depends pada kk yg sis nk prgi tu jgk.. try call dlu tnya cm mana🙂🙂

Dah bt upt then +ve dah bole buat buku.better before 12week pregnant..jgn lewat sgt nt nurse bebel.hihi

5y ago

Owh bru 5 minggu. Selamat mengharungi tempoh alahan nt..klo ade.. Bykkn pgmbilan vitamin c. Sbb awl2 ni sistem prtahanan ibu lemah

Sy Hritu 8week dh pg bkak buku..risau org ckp klu lmbt kna marah😅

Sye haritu 7weeks dah bukak buku pink . Pape pn kne tnye dlu .

Datang masa 12weeks sis. Continue je makan folic acid dulu😊

Saya bukak masa 12 weeks & saya call kk dulu utk appointment

Saya buka buku masa 5weeks sbb pernah keguguran dulu,

boleh buka sebelum kandungan mencecah 3bulan