Kandungan hilang

Salam . Hi mommy semua . Ade bad news yg berlaku pd diri sy . Dua minggu lepas doktor mengesahkan janin sy hilang. Kandungan sy dah masok 7bulan bila doktor scan kantung dah kosong janin pn tiada .. Allahu Rabbi 😔 Ade sesapa yg mengalami naseb seperti sy ke .

8 Balas

kes sis ni sama dengan kes mma saya..tahun tu 2012,perut memng besar suda nmpak suda preg baa..sa msa tu budak lgi blm tau pa2 jdi mmnk akan pikir ohh ada baby..so 1 hari mma sa pigi scan baby utk y k7 bulan klau sa tida silap la..before ni scan,mmnk smua nmpak 1 bdan..skli scan y kali ni doktor ckap baby tda,kantung kosong..time tu mmnk blm beli apa2 brg baby lgi,sa pn time tu tda tau apa punca lmbat beli brg baby..n time scan sblm ni nmpak suda baby boyy..so happy la suda skli dpat brita bgtu ,sedih btul mma sa..then doktor ckap,rahim mama saya suda tidak kuat jdi perlu buang..so di umur 30 something mma sa pn brikat la..byang kn 2 pembedahan dijalankan dlam 1 masa..sakit mmnk hanya Tuhan sja y tau,doktor ckap kandungan tu jdi kandungan anggur,yg mana baby jdi ketulan darah..sa pham prsaan sis,tp kita tida mampu buat apa2 selain brdoa smoga nty ada kesempatan lg buat sis yaa..jangan putus asa , ada hikmah di stiap kjadian

Kes sis sama mcm kes sy jugaa. Sy baru berlaku bulan 10 tahun lepas . Anak first n kandungan pn da masok 7bulan. Tanda² gugur atau bleeding langsung xde. Tpy bila sy buat scan dkt klinik swasta doktor sahkan janin sy hilang n kantung pn kosong.. Alhamdulillah , lepas dpt tahu tu sy teros berurut n pi perubatan islam .. Syukur xde ape² unsur buatan org. Ade kemungkinan juga mahluk lain y ambil n jaga anak sy.. Sy redha n berserah pd allah sis , Semoga sis kuat n sabar dengan ujian allah.

mak saya pernah kena dulu. asalnya mengandung, tapi ntah berapa bulan dah masa tu tibe2 doc ckp xde janin dah. masa tu mak sakit perut, salah makan. so pergi hospital, tp xde pun gugur ke. hilang mcm tu je. saya masih sekolah lagi masa tu so xpaham sgt. Banyakkan bersabar ye sis. Mungkin boleh jumpa ustaz mntak pendapat ke

cerita sis ni sama macam ibu kepada kawan saya. dia cerita ibu dia masa mengandung anak 1st dah 7 ke 8 bulan. sekali masa scan doc ckp janin dah takde. apa pun semoga dipermudahkan utk sis dan suami. inshaaAllah semua ni berhikmah. sis kuat ya..

2 minggu lepas saya scan nampak kantung baby . 5 weeks . harini saya scan kantung semua da tak ada . Allah je tahu hati saya sekarang ni 😭

4y ago

maaf puan saya bertanya. puan keguguran ke puan? sbb sy pun ada scan masa 6 weeks tp doc kata mcm x nampak apa lagi.

trt berubat perubatan islam sis . kes mcm ni selalu kerana gangguan makhluk2 . semoga dipermudahkan ya sis

oh yeke sis?? sis pergi berubat ngn ustaz la... kadang bnd mcmni xleh na cakap jgk

allahuakbar , sis perbanyakkan bersabar . banyak dengar kan surah surah