G6PD

Salam. Mommy, saya bru jee pas bersalin.. Pastu bby kene tahan wad terus.. Katenye ada G6PD.. ape tu? Hurmm, ade sape2 pengalaman same ke? ?

8 Balas

Adik beradik lelaki saya semua G6PD. Sampai ke besar ada. Mak saya kata anak perempuan jadi carrier. Meaning cucu lelaki mungkin ada G6PD. Pantang makanan seumur hidup adalah kacang parang. Ubat gegat, ubat nyamuk semua kene jauhkan. Saya tak ingat benda tu boleh pecahkan sel darah merah or putih