Baby baru lahir diagnose G6PD

Sy baru bersalin n baby ade G6PD..plan asal berpantang di kampung. Tapi bila doc bagitau pantang2 baby g6pd ni xboleh ubat nyamuk.ibu jadi risau..biasa la dekat kg kan mmg akan pasang ubat nyamuk tu..nak pantang di kl xde sape yang nak uruskan..macam mana ya..ke xpew je pasal ubat nyamuk tu..? Kalau ade bby momies yg g6pd boleh share pengalaman.#ingintahu

1 Balas

ubat nyamuk lingkaran tu ke? kalau boleh elakkan yg tu. saya guna spray je. macam sebelum bawa baby masuk bilik nak tidur ke, spray dulu tutup pintu, pasang kipas, tunggu bau tu hilang baru bawa ke bilik. apa apa pun, reaction terhadap anak2 mungkin berbeza. so far untuk anak saya dengan cara ni dia okay.

3mo ago

tinggi dan lama juga, 3x warded. kena ulang alik check darah. macam2 ikhtiar, mandi itu ini tapi tinggi juga. lama2 hilang sendiri. saya tak tambah susu, fully susu badan.