Sakit perut

Salam mommy. Nak tanya sakit contruction tu mcm mana ya ? Sbb saya dua kali dah sakit perut rasa mcm nak berak tapi tak berak pon. Skrg baru 35w. Sakit nya rasa mcm nak berak sgt2

8 Balas

tengok sakit kekerapan tu. Kalau rasa sakit mcm senggugut then sakit belakang mcm kita jalan2 1 mall tu, lepastu dia mcm on off setiap 10 min lepastu tiba2 makin kerap 5 min mcm tu then tu lah tanda nya. Kalau rasa sakit nak terberak pagi then bru dtg balik petang or malam tu takut brixton hacks je kiranya memg betul2 nak membuang. kalau sakit mcm ni puan boleh pergi klinik biasa dlu yg tak ramai utk cek, nnt dr akan cek pembukaan. kalau memg dh ada pembukaan boleh terus ke hospital.

Kalau sy, contraction yg mengeras dan sakit, x tau nk rasa apa, duduk pun x kena, berdiri pun x kena, klau contraction biasa yg bukan tanda nk bersalin, dia mengeras sj, kita boleh tahan lg, klau nk bersalin berlipat kali ganda😂, nk menangis pun xde rasa, sbb dk tertumpu rasa sakit. Nak bernafas pun rasa x lepas je. Sbb dk tahan sakit.

pengalaman sy contraction saya perut mengeras diikuti rasa nak terberak and sakit pinggang. bila perut mengeras tu hilang. sakit2 tu pon hilang. makin lama makin konsistent sampai la pecah air ketuban baru pg pac. tp jgn ikut cara saya. nurse ckp contraction yg konsistent jugak tanda2 nak beranak. boleh pg pac terus..

sye warded skrng. 35 weeks sbb contraction,,sakit tu tngkp more ke pinggang utk sye,,skjp2 dkt perut lh ....die sakit yg nk merengek smpai kluar suara utk sye... tp seb baik ni sye x yah bersalin lg.,,intense contraction dah xdek .. sbb bkaan 1 cm bru danbby sonsang......yg psti bleh tunggu bby cukup umur lg alhamdulillah

3mo ago

esok sye bleh blik dah kot :D ni warning utk sye x bt bnyk kerje dh pasni...doakan baby cukup umur ye time berslin nnti..tq

Mcm senggugut yg sangat2 kuat on off dgn sakit pinggang belakang serentak. Kalau nk berak sgt2 tu dh tahap nk beranak dh bkn contraction lagi

Kena tgok sakit tu kerap ke tak. Kalau kerap sgt better pergi hospital. Risau nak bersalin je tu

Sembelit ke? Sakit mcm contraction jgk tu

Gi hospital cek sis