Baby 4bulan

salam mommy. nak tanya mcm mana ye cara nak ajar baby umur 4bulan susu botol sbb lepas raya ni saya dah mula keje. saya bagi dah tapi still tolak dan mengamok nak dada jugok?

2 Balas

Sama juga anak saya , last2 saya tak kerja Sekarang dah 2tahun menyusukan dia , dia dh stop dah isap susu bdn , dia stop sendiri Masa dlm pntng hritu try juga kasi botol dia tolak guna lidah , last2 bg juga isap susu bdn , ada org ckp Biar je dia nangis nak susu nnti lama2 ok la tu Tp saya jenis tak gamak sbb tu saya buat keputusan behenti kerja tu tp naseb baik bos saya bg kerja kt rumah

Waalaikumussalam. Try org lain yg bg ie ayah, sbb bau susu pd ibu kuat. Inshaa Allah lama2 baby akan biasa. Kemungkinan juga faktor susu, puting