Boleh k nkk cek bsp kat rumah sendiri?? Lgipun gdm xtinggi.. On diet..

Salam mommy, biase yg ade gdm buat bsp katt kk k sndri kt umah?? Sy ade mesin bsp tuu,, rase xlarat lakk nkk ulang alik klinik...

10 Balas

Tanya nurse in charge awak. Pernah baca pengalaman mommies dalam TAP ni. Ada yang nurse tak bagi check sendiri. Kena datang check di KK juga. Pengalaman saya sendiri, nurse bagi check sendiri kat rumah. Result review masa hari appointment.

Boleehhh, saya pun gdm diet control 🤭 2 minggu sekali kena pegi KK. Nurse area saya lagi suggest utk check sendiri kat rumah. Sbb kalau check kat KK, mcm buang masa seharian 😂

boleh,bawak mesin bsp awak cek di KK dlu bacaan sama x mcm KK. Kalau reading under tolerance, nurse bagi je bt kat umah.. sy anak 1st n 2nd bt kat umah je.

Nurse saya suruh buat sendri jer bsp kat rumah. Skrg bacaan tak tinggi tapi doc pula suruh buat stepladder method. Kena buat hari2 tapi 2 kali sehari

boleh ja nk check dkt umah , janji mesin tu kena tunjuk dkt dktr KK dulu . kalau ok boleh check dkt umah 😁

sy kena buat sendiri dan ke kk..myb utk permulaan..hope next month sampai bersalin dpt la buaat BSP sndr😅

Saya buat bsp kat rumah sbb ada alat tu, nurse dan doc bagi je..apa2 try tanya nurse awk dulu...

Dpt.. sy mmg buat sendiri tp setiap 2 minggu mmg kena jumpa doc utk review bsp la

lain kk lain prosedur. tanya misi yg jaga awk

Sy buat sendiri bsp tu.. tnya nurse dlu