Bengkak Susu

Salam mommies…sy mengalami bengkak susu dan susu ada keluar. Sy baru je kehilangan ank syurga sy pd 21week 18/8 lepas. Harini baru nampak susu ada keluar dan dada rasa panas dan bengkak. Mcmmana ye nk hilangkan selain urut? Ade suggestion tak ubat ape yg sesuai?

5 Balas

إِنَّا ِلِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ Semoga awak diberikan sebaik2 kekuatan olehNya untuk menghadapai dugaan ini. Biasanya doktor akan beri ubat untuk stopkan susu.. awak boleh jumpa doktor semula untuk dapatkan ubat tu.. maaf, sy dah tak ingat nama ubat tu..

tahun lepas sy pun mengalami yg sama, bby prem 23w meninggal..lps 2hri kluar hospital susu badan kluar sampai bengkak susu, nurse kk bgtau beli ubat kat farmasi utk surut bengkak n stop susu..sambil2 tu tuam dan perah supaya bengkak surut..ambil masa 2-3mggu juga..semoga dimudahkan ye sis 🤲

4w ago

Pengalaman yang sama.. saya pun macam ni 26/1 yang lepas.. ambil ubat stop susu di farmasi.. Semoga dipermudahkan segala urusan Cik Puan Safa.

Suruh husband beli kobis … Lepastu awak Letak kobis tu dalam peti ais beku kan … lepas awak rsa dh agak2 beku tu awak ambik beberapa helai kobis tu awak balut Tetek awak sambil pakai bra … tggu dlm 2@3 jam lepastu boleh bukak … nanti bengkak surut .. Nak buat byk2 kali pon boleh je

Salam takziah. Moga diberikan rezeki zuriat sihat walafiat lepasni. Moga anak syurga pimpin ibu bapanya ke dalam syurga kelak. Cara saya stop susu dulu: 1. Letak fresh kobis di breasts seharian & semalaman 2. Beli ubat stop susu di farmasi ada beberapa brand saya tak ingat

salam takziah. saya pon mengalami yg sama masa keguguran tahun lepas. saya cuma tuam dgn tungku yg mcm bantal tu je keliling breast. sehari je alhamdulillah dah surut bengkak.