Contraction.

Salam mommies,saya monitor contraction and perut keras tadi dari 9am sampai 10am mmg kerap dah rasa. Setiap 5 minit tu boleh kata 1 minit contraction. cumanya,bila monitor balik 10am - 11am ni takde pulak kerap. Perlu tak pergi hospital atau layan dulu contraction? Tanda darah or mucus plug takde keluar lagi kecuali sakit pinggang dgn ari2 jelah. Saya 37m 4h,ada GDM on ubat. kalau boleh mmg nak beranak sebelum serah diri 38m 😢 Terima kasih atas pandangan mommies.

1 Balas

jika kerap stiap 5 minit better g hsptl asap..tuk dptkn rawatan nnti doc akan pantau guna mesin ctg untuk pantau keadaan bby dalm kandungan iaitu denyut jantung bby sm ada normal atau tidak..mg dpmudahkan segalanya .aamiin

1y ago

sm2 kasih 😉🫶🏻