baby tak nak minum susu

Salam & hi mommies. Baby sy full bf. Tapi sejak semalam baby sy taknak menyusu. Bila suakan susu kat mulut dia menangis smpai kluar air mata. Dan baby sy ni jgk tak berak 3 hari dh. Baby baru msk 2 bulan.. Ke sbb tak berak baby jadi taknak minum susu? Biasa baby sy ni kuat menyusu

2 Balas

klau baby tknk mnyusu&tk berak apa lg baby nangis sis kena bawa pegi emergency,sbb sy ada kwan mcm tu trus kna refer doc pakar sbb usus trsumbat...

4y ago

Oh yeke sis 😥 sbelum ni pnh jgk baby x poo poo. Masa tu umur sbulan n sy tnya jgk doc. Doc kata xde masalah selagi dia x muntah2, perut xkembung

Waalaikumussalam wbt... Takut perut dia kembung... Cuba sapu minyak urut2 sikit... Urut perut betis sama...

4y ago

Ohh okay sis. Sy xde pengalaman lagi n ni ank sulong tu yg risau. Nnti sy cuba buat mcm sis. T.kasih tlong jwbkan 😃