Due Date 14/9

Salam mommies,ada tak mommy yang perut tak turun ke bawah tapi tetap boleh bersalin normal juga?saya dah 38 week 1 day tapi ghisau bila ibu saya ckp dia tengok perut saya tak turun kebawah lagi takut susah nak bersalin nnti😔..takut saya tak turun tanda & bersalin sebelum due 🥲..risau!!

7 Balas

hmm sy yg 38w4d perot dh kebwh ni pon xbsalin lg sis,mertua ari² call tnye dh sakit blom..kite yg memikir bby xkluar lg ni lg lh pening..14/9 ni msok ward due 15/9..redha je lh..

1y ago

betul sis,mmg buat kita stress bila org asyik tanya dah bersalin ke belum..aamiin sis,semoga d permudahkn juga urusan sis❤️

Sy hrtu 38w blom turun lg.. pstu sy bykkn brjalan, buat exercise ringan, squat.. msa scan 39w kpla bby dh masuk laluan.. skrg tggu tnda2 brsalin je.. 😂

1y ago

saya pun hari² dah ni buat exercise,minggu lalu 37 week nurse check baby dah masuk lalu tpi tak masuk betul lagi sbb masi boleh nurse gerak² kepala dia ..mudah²an la baby kita kluar sebelum due kan🤲🏻

Due 13/9 tpi still tak turun tanda. Perut dah kebawah baby pun dah masuk laluan. Hari hari pujuk keluar awal, taknak ceaser 🥹

1y ago

sama la,hari² pujuk baby n buat exercise..harap² baby bgi kerjasama kan🥹

Saya yg dh turun ke bawah perut ni pon tak beranak lagi sis. Jgn denga laa kata mereka tu..

1y ago

semoga d permudahkan sis..

saya hari ni 37week 4day orang cakap perut dah turun tapi tak bersalin lagi 😆

1y ago

baby seronok lagi dlm perut kita🤣

sy 37w perut xturun pon tp bersalin cpt je

1y ago

ya allah,bestnya...dipermudahkan betul proses Pn bersalin...mudah²an saya pun mcm tu juga🥹🤲🏻

sama la sy awak... perut tnggi lagi wlau da 38w

1y ago

kan🥹,mudah²an baby bagi kerjasama kluar sblum due date kita🤲🏻