Bahaya ke naik motor diawal kehamilan?

Salam mommies, sy nak tanya, adakah bahaya kita membonceng motorsikal diawal kehamilan?

12 Balas

jalau sy jenis xboleh lasak first trimester,,sbb ad sjarah ggur..baik brhati2 la dari lasak..stengah org hiking pun xpe mungkun rahim dia jenis lasak kot..sy kalau first trimester kalau buat kerja lebih n penah nnti ad la spotting..kena bedrest je tngu leps firt trimester okay sikit

better jgn di awal kehamilan, sy ada sejarah keguguran. sbb lasak naik motor. tp mgkin rahim sy mmg jenis tk tahan lasak & lemah. jd mudah utk keguguran. tp awk better take care la kandungan baru lg, tk boleh terhentak lgsung. bahaya nnti☺️

Jgn sis, risau rahim tak kuat. Bila2 masa je baby boleh jatuh hentakan sikit pon boleh jadi jatuh. So elakkan ye. Saya dari awal dpt tahu pregnant pon takut nak naik motor😩

klu awal kehamilan tidak boleh la kecik ne..kalau 20week+ naik moto ok lg sbb kandungan da besar.. lebih baik duk kat belakang dari bawa moto sendiri 🤭😋

masa first tri ade jugak naik motor.. tp untuk pegi destinasi dekat2 je.. husband pun bawak slow2, elak segala mak nenek lubang2 atas jalan..

untuk awal kehamilan tak elok sngt lasak lagi lagi kita kalau naik moto banyak terhentak jalan lobang ke apa bahaya, stay safe awak ❤️

boleh je naik moto , tapi risau laa kan . husband sy pun sampai sy 8 bulan ni takut nk bwk sy naik moto . g kedai dkt pun naik kete 🤣

blh naik tpi beringat juga tgh ngndg..ada org menumbuk bawang guna lesung batu pon blh gugur..semua yg jadi Allah dah tentukan..

Bergantung pada individu klau sy dri awl smpai skrg dah 25 week g keje naik motor je..

Awk duduk blkg ke? Suruh siapa2 yg bawak tu jangan langgar lubang, kena bawak hati2