Gdm makan metformin

Salam. Nak tanya sikit yang berpengalaman. Sy skrg tga gdm on meds. Dr baru naik kan dose 4 biji sehari. Sebelum ni 2 biji cuma berak cair je tp dah naik dos ni berak cair plus muntah. Normal ke macam ni atau perlu tukar ubat? Nak kena p kk terus ke atau tunggu habis bsp seminggu. Sy kena monitor bsp 4 kali sehari kat rumah. Helppp. And actually bsp yg tak okay waktu pagi je. Lepas dah naik dose ni pun sipi2 5.2. #firstmom #newmom #SeriusTanya

1 Balas

last makan mlm sebelum tu pukul brp? ade mkn ke slps pukul 10 mlm? or minum air manis ke?

4w ago

Last makan selalu around 8 and mmg tak minum manis. Buat gdm diet jugak before amek ubat and still continue masa amek ubat.