Edd 12/1/23

Salam mommies semua.nk tnya siapa kt sini Edd bln 1 taun dpn?Ada Tak yg dh brsalin or dah kluar tanda?sy Edd 12/1/23..skrg da 35w6d...bby kerap mengeras and skit perut& pinggang belakang dari 34w lg..skrg mkin kerap dan pinggang blkg pun skit sgt.tpi bile suami urut2 hilang ckit2.kdg2 tu duduk pstu bgun nk jln skit perut rase berat n skit mcm nk jtuh.tp xlame ok blik.membuang pun kerap..doakan sy bersalin ikut due ya...

11 Balas

Waalaikumussalam, sy EDD 14/1/2023 tp baby xsabr 34w6d dah keluar Masa 9/12/2022. tp xde simptom apa sgt air ketuban suddenly pecah tgh mlm, serah diri lps tu contraction start 5 pg then tgh hr keluar la. Alhamdulillah bby okay walaupon premature almost mature. doc akn lebih risau jika 29w-30w. rajin buat senaman supaya senang bby nk keluar. moga selamat bersalin ye mommies semua.

1y ago

aamiin🤲🤲tq sis wahh cpt ya sis..itu la baby klau nk kuar die kuar je kn😄😄tq sis sharing..slmt brpantang ya💕

Waalaikumsalam..saya EDD 9/1/23 anak pertama. Tapi 36w dah kena hantar by ambulans oleh kk sbb perut sakit, mengeras& pinggang, ctg baby laju serta bukaan serviks 2cm. Once sampai kat PAC, Dr kata sume ok xde bukaan langsung dan hanya ada sikit contraction sikit je 1/10m dan urine infection. Warded 2 hari utk pantauan.

1y ago

itu la risau kn sis lg2 ank prtame ni mmg kite xtawu n xde pglaman.smoga sis dprmudahkan urusan brslin ya.tq sis💕

tq sis semua sbb reply n bg pendapat..td sy pg checkup kt kk mmg btl doctor ckp bby sy da msuk laluan tp xsepenuhnya lg.skrg sy da 36w..doakan sy dprmudahkan bersalin mgikut due Dan xoverdue ya..sy firstmom..tq sis semua.smoga Allah permudahkan urusan Kita semua ya.aamiin🤲🤲💕

sy 8.1.23. semalam check up doctor kata semua okay. kecuali setiap kali check urine mmg sangkut kencing kotor. sbb sy ada gbs+. semoga urusan kita dipermudahkan. semoga proses kelahiran baby kita dipermudahkan❤️

1y ago

sama la awak. sy jln pon perut dh rasa berat dkt bawah. inn shaa allah, semoga urusan bersalin kita semua, allah mudahkan❤️🤲. aamiin aamiin ya mujib

mandi air suam sis , nanti boleh hilangkan rasa sakit2 badan tu .. saya selalu juga mandi dengan air suam lepas tu dah tak rasa sakit2 dah yang ada pun rasa sakit macam sengugut & baby mengeras on off ja ..

1y ago

ok sis..will try.tq sis for tips💕

saya pon same..kerap membuang.nk alih badan tu terasa berat sgt.tangan pon krem mcm seliuh tp xd ap pun tgk.harini 35w5d..due 3/1/24 tp doc nk suh admit 29/12/23.

sya kerap mngeras dlm 2/3 hari..sakit kt bhgian ari2 jgn kta ap lh.serba serbi x kena..last2 beranikn dri jgk..35 mnggu 5 hri sya p hosptl..doktor cek2 dh buka 4 cm..

1y ago

Takda tanda lain ea sis. Sy mcm sis jgk kerap mengeras, and sakit nk bjalan. Tp blm brni ke hosp lg sbb blm ad tanda lain.

saya edd 20/12. tapi dah selamat melahirkan 29/11 hritu 37w. induce. sekarang tgh berpantang...semoga ibu² yang bakal melahirkan d permudah urusannya nnti..

1y ago

aamiin🤲🤲tq sis..😊awl sis ya.xpela jnji semuanya pun da slmt.slmt brpantang sis💕

Sy 2/1/23 masuk ward induce 18/12 sbb baby besar 😅 doakan semoga semua nya lancar & selamat. Smoga ibu2 yg bakal melahirkan lancar & d permudahkan

1y ago

smoga dprmudahkan urusan sis brslin..aamiin🤲💕

Mgkin bby tgh cari laluan sis. Skit pingng dan kerap mbuang. Pntau bgerakan ye

1y ago

mungkin jugak Kan..tu la risau je bby nk kluar awl..tq sis💕