Pregnant tapi tinggal perumahan flat pakai tangga

Salam mommies semua, saya mau tanya. Ada ka siapa2 yang semasa pregnant or tengah pregnant tapi rumah dia tingkat 4 rumah flat. Cuma mau tanya, kalau suda trimester ke 3 tu, digalakkan kah naik tangga sampai ke tingkat 4? Sebab rumah saya tingkat 4. Saya masih tirmester pertama skrg. 😅#ingintahu #firstmom

28 Balas

Tak ada masalah apa pun sis kalau turun naik tangga. Saya masa pregnant mmg kerja jns naik turun tangga. Then rumah sewa masa tu pulak mmg townhouse. So turun naik tangga tu dah jadi rutin harian. Lagipun time pregnant digalakkan byk bergerak & exercise supaya mudah bersalin. Alhamdulillah masa saya bersalin pun mudah even bersalin secara induce sbb GDM.