Pregnant tapi tinggal perumahan flat pakai tangga

Salam mommies semua, saya mau tanya. Ada ka siapa2 yang semasa pregnant or tengah pregnant tapi rumah dia tingkat 4 rumah flat. Cuma mau tanya, kalau suda trimester ke 3 tu, digalakkan kah naik tangga sampai ke tingkat 4? Sebab rumah saya tingkat 4. Saya masih tirmester pertama skrg. 😅#ingintahu #firstmom

28 Balas

my own experience, dri trimester 1 hingga bersalin czer naik turun tangga tingkat 4, berpantang sorg², alhamdulillah allah permudahkan urusan.. skrg ank dh 3 bulan🤭 semoga dipermudahkan urusan sis🤲🏻

1y ago

Samalh kita...🫰tapi berpantang mak jga

Lagi bagus sbnrnya sbb kita dpt exercise turun naik tangga tiap hari.. Jangan je awk lari2 masa nak turun dan naik tangga tu. pelan2 je smbil2 regangkan otot xde mslh pn..

lg bagus. sbb lg sng u nak beranak sbb dh kira exercise. yg jadi masalah time pantang. sbb takut u x larat tggi sgt. so time pantang better stay rumah family yg x perlu naik tangga

saya juga sis tinggal flat tingkat 4 ..dri trimester 1 smpailh skrg trimester 3 .. syukur semua oky saja.hati² saja .klau boleh naik tngga slow² biar lmbt jnji smpai rumah🥰🥰

saya rumah tingkat 3, rumah mak tingkat 2, office tingkat 3. memang hari hari dok naik turun tangga je. alhamdulillah ok. sampai je memang auto tercungap cungap 😂

Rumah sewa sy dlu tgkt 4 juga. Alhamdulillah takde apa2. Kalau penat, rehat jap. Anggap je exercise. Tp kalau berpantang n ulang alik klinik maybe susah sikit la.

saya lagi lh ddk flat tgkt 5.hr2 kena trn naik sbb bekerja.sy trimester ke 2.doakn smg urusqn bersalin saya dipermudahkn.due date bln 8

Nanti semput sikit lah bila dah masuk trimester kedua n ketiga. And lepas bersalin tu kalau kena ulang alik klinik mcm siksa jgk lah..

saya dari baru kahwin sampai nk dkt due ni masih guna tangga tingkat 5 hahahah boleh jadi exercise klu penat berehat kjp baru sambung jgn paksa

saya duk rumah di tingkat 4. personally saya lebih prefer naik tangga instead of jalan. jalan sakit kaki hehe