Pregnant tapi tinggal perumahan flat pakai tangga

Salam mommies semua, saya mau tanya. Ada ka siapa2 yang semasa pregnant or tengah pregnant tapi rumah dia tingkat 4 rumah flat. Cuma mau tanya, kalau suda trimester ke 3 tu, digalakkan kah naik tangga sampai ke tingkat 4? Sebab rumah saya tingkat 4. Saya masih tirmester pertama skrg. 😅#ingintahu #firstmom

28 Balas

Trimester ke 3 lagi byk bergerak lg cepat bersalin 😬 sya turun naik tangga berkali kali utk pastikan baby cepat turun. Masuk jak trimester ke 3, mmg target 5km jalan sehari. Tp nak kena ada teman lh ya, sbb time trimester ke 3 tu, jalan mmg dah mcm itik 😂 klau semput, berhenti kejap tp lepas tu, buat lagi & lagi.