Pregnant tapi tinggal perumahan flat pakai tangga

Salam mommies semua, saya mau tanya. Ada ka siapa2 yang semasa pregnant or tengah pregnant tapi rumah dia tingkat 4 rumah flat. Cuma mau tanya, kalau suda trimester ke 3 tu, digalakkan kah naik tangga sampai ke tingkat 4? Sebab rumah saya tingkat 4. Saya masih tirmester pertama skrg. 😅#ingintahu #firstmom

28 Balas

okaay je awk , sma mcm sy dduk kuaters tingkat 3 , dari awal pregnant sy memang suka nk kluar rumah jdi memang naik trun tgga alhamdulillah tkdepape sbb kita bukan berlari , trun naik secara prlahan je , dah tgh trimester nti mmg akn semput skitla . Dah trimester 3 ni lagi bagus exercise naik trun tgga utk mudahkn brsalin akn dtg tu nnti tpi dh tklarat skrg ni perut mkin bsar 🤣