Alah makin teruk

Hii nak tanya now saya 12weeks kenapa mcm nk dekat 2nd trimester ni mcm2 hal ya hm. Nak makan tak laluu, tengok semua makanan rasa nak muntah. Makan pun skit je tapi kdg2 trpaksa jugak makan walaupun rasa nak termuntah. Mual loya saya 24hours🙂‍↕️. Lepastu bila makan skit je rasa senan perut, pedih ulu hati. Standard ke mommies?

2 Balas

Biasa, tak tahu la knapa. mybe sbb hormon kita lain2. Ada org 2nd trimester nanti dah ok dah. tpi sya macam awak. Dah nak masuk 13wks dh ni, tpi alahan makin teruk. makan boleh, cuma pening dgn mual tu je. pastu senak perut, takleh makan bnyk sngat. Portion makann sya mmg sikit. sya banykkan makan buah and minum air je. Lately ni smpai ada muntah2. Sedangkan tak pernah macam ni. Berat badan sya maintain je, tapi baby membesar dlam perut jadi nurse , Doc dkat KK smua ckap okay bagus. sbb yg penting baby membesar jangan mak nya yg membesar jauh sngat 😂 kalau tak, kena check gula awal

Normal sis Tahap alahan ni tak sama Ikut badan Alahan ni pon takda ubat pon Nak taknak kena hadap