Bayi Newborn minum susu banyak

Salam mommies, normal ke bayi newborn minum susu ibu+formula banyak? sbgai contoh pukul 3pagi 2 oz pukul 4 pagi 1oz pukul 5 pagi 2oz

2 Balas

biasa baby 2 jam sekali, kalau bagi susu ibu cepat hadam so dia cepat haus. kalau fm bagi 1 jam 2oz 1 jam 2 oz better check takut maybe perut sakit ke pampers penuh ke apa ke kita ni tahu sumbat susu je hehe sbb susu formula lambat hadam. and lagi satu time dia nangis tp baru lepas minum jari kita jangan agah mulut dia macam kita nak tgk dia nak susu ke tak sbb akan bg reaction kat baby nak susu walau da kenyang.

kita sama sis.. bf + fm cuma bf x berapa sgt sbb susu x meriah jadinya cmpr fm.. fm pla setiap 2jam baby sy merengek haus.. cuma waktu subuh tu dia kerap bgun sejam sejam bangun.. jadinya sy buat 1oz selang 2oz.. kita jadi risau buat susu 2oz kerap 😂 tp insyallah xde apa.. yg penting kita sapu minyak kat perut n kaki, n jgn lupa lepas susu buang angin anak ye.. tggu smpi anak bunyi burp.. hihi

3mo ago

banyak betul minum susu risauuu takut overfeeding.. tp dah baby nangis dan mulut mcm mencari cari susu 😭 tqq puan utk feedback