Newborn minum banyak ke

Salam mommies, saya nk tanya newborn biasanya minum susu brp oz ye? Baby boy saya 21hari sekali minum 2-3oz both susu fm & bf, normal ke? Takut overfeed pula 🥺 #firsttime_mommy

4 Balas

baby kita girl umur 22 hari.. fully breastfeed.. kalau kita pump then letak dlm botol biasanya dia habis kan dlm 2.5oz ke 3oz. dia minum pun dlm 2 jam stengah sekali..

sy baby bawah sebulan haritu bg 2oz je, dh sebulan ni sy bg 3oz sbb dia dh tk cukup 2oz tu, stiap 2 jam, dr kata ok

Anak saya 26hari. Sekali minum nak 4/5 oz . Lepas 3-4 jam sekali. Selagi dia berak okay and tak terluak okay je rasanyaa

4mo ago

Banyak nya. Kalau doc/nurse kk saya dah kena marah ni. Check sebulan haritu pun 3oz dorang kata banyak

as long dia tak muntah, poo ok xperlu risau.