Preparation untuk new born

Salam and hi mommies. Nak tnya ada tak siapa2 disini pernah shopping online baju baby dekat JMO(jualan murah online)? Agak2 pakej nie berbaloi tak?

Preparation untuk new born
37 Balas

Hurm...bg pndangan sy..better sis listing kan dlu..apa sis nk beli... Rs mcm 2++ ni... Kalau sis bli dkt shopee.. dan juge pndai cri kedai or seller yg murah dkt shopee..silap2 lebih dr yg sis dpt ni pn sis blh dpt... Trmsuk la blh beli tab mndi bby dan brg2 lain yg complete.. mcm barut pn sehelai leh dpt 2.50 dkt shopee.. bju bby nb pn ada yg jnis set..blh dpt byk juge trmsuk ada set dgn topi n etc... Romper pn blh dpt byk dlm satu box yg dia jual ada jenama lg... Tp kena rajin survey satu2 kedai tuk dpt hrga brpatutan serta mnjimatkn.. sbb brg sy byk bli by online... Kalau pegi expo pn hnye cri carsit..stroller+ towel bby yg btl2 lmbut blh kita rs..mcm kita nk.. .tu br sy pegi beli bkn by online.. pape pn..mg d pmudahkn segala urusan sis..aamiin.. 😉✌

Lebih berbaloi kalau beli dekat kedai. Sebab boleh pilih mana yg penting & tak penting. Selain tu boleh cut cost. Cuma kelebihan beli online ni kita tak payah susah2 keluar rumah. Lagi2 bila perut dah besar. Letih. 😄Ni pendapat saya. 😊

Sy baru je lepas transfer kat JMO ni. Sy beli yg set 299. Tak sabar pulak nak tunggu brg dia sampai. Hehe. Bagi sy not bad lah sbb byk brg. Lebih kurang sama je kalau kita beli satu satu pun. Brg2 baby kan mahal 🤭

Beli asing2 lg murah rasanya..klu nk pegang2 n belek2 sendiri baju tu semua sy beli di eon weekend minggu pertama setiap bulan ada potongan setiap item..klu sis nk senang beli online di shoopee je..

Pakej tu rasanye sesuai for parent yg xde time nk shopping or busy n nk cepat kot.. Harga die mmg agak mhl tp sesuai la for busy parent..n utk memudahkn new parent utk persediaan..

Sy beli sikit2 masa expo baby, pastu g sogo @ aeon kdg2 sales, murah2 jee.. Yg lain2 sy topup kat shopee.. Puas hati.. Lg jimat dr harga tu sis...

Sy prefer beli kat kedai ja. Ada yg lebih murah. Baju baby 100% cotton baru 4.90. Sy cuba utk berjimat semampu yg boleh sbb x kerja😅

5y ago

Kedai biasa saja sis. Bukan kedai khas baby. Kat pekan donggongon. Lupa nama kedai.

sy beli asing² murah n puas hti blh pilih warna n corak yg btl² kita suka..tp kalau ada org belanja set tu sy on jer🤣🤣🤣

Sy pn pnh nk bli kt jmo.. Tp tnye org yg berpengalaman.. Katanye klau bli luar.. Harga xsmpai pn yg kt jmo tu.. Nth ler..

Sy awl tu plan nk beli jgk.. Tapi kira2 balik mcm mahal.. So beli sikit2 dekat shopee.. Cari yg under promo...