scan baby first time

salam mommies! nak tanya yang apa beza 2d,3d,4d,5d scan and apa function dia ya? and kalau nak scan gender sesuai yang mana satu? untuk yang berpengalaman boleh share tak? terima kasih ❤️❤️❤️

1 Balas

semua jenis scan boleh nmpk gender. tggl baby nk tunjuk ke tak tu je huhu. klau 2d growth scan, scan yg mcm kt kk cuma alatnya lg canggih, clear n plg murah. pastu klau detailed scan sllu doc or sonographer mmg pkai yg 2d. yg 3d 4d 5d ni sllu dtg in 1 pakej. sbb dia more like version nk tgk muka baby in warna tu je. n dia bg video baby gerak2 skli klau yg 3d 4d 5d ni. so klau baru first time nk scan gender ni, ambik je yg 2d detailed scan skli dgn 5d. sllu ni paling lengkap n klau dh mntk yg 5d tu mmg automatic 3d 4d pun dia bg skli. so sejam sebelum nk gi scan, mknlah manis sikit n minum air sejuk. n dtg time timing yg awak rasa baby awak plg aktif menyepak time tu (ni klau nk video yg best n gmbr baby cantik la utk 3d 4d 5d). sy mggu lps buat jam 9 mlm dpt baby menguap je videonya hahaha. nasib baik la gender still boleh tgk. nnt awal bulan 12 nk buat lg tp nk pergi siang sbb baby sy aktif tendang waktu ptg hoho. nk gi lewat mlm klinik dh tutup sbb lewat mlm pun baby aktif jgk hahahah