Diarrehea

Salam mommies. Nak tanya pendapat..anak saya 2 bulan lebih. Sekarang dia mengalami cirit birit. Dah bawa jumpa doc and doc bg Smecta. Anyone yg anaknya umur lebih kurang mcm anak saya dan pernah minum smecta ni? Boleh share cara bagi minum tu

2 Balas

smecta ni biase mmg ank xsuke minum sis wlau pon dh cube petua doc letk dlm susu dy . batter sis pergi klinik mtk yg jenis ORS tu . same je letk dlm susu ank klau . sepruh bungkus shje tuk 250ml air susu . klau ank bkn jenis susu btol . sis bole bncuh pkai air suam shje d cwn lps tu bg sikit2 minum pkai sudu . dy minum sikit2 pon xpe sis asl kn x diarrehea .

Hosptl kerajaan ke swasta..sbb anak sy hr tu pon ada admit sbb cirit birit skli muntah umur dia 2thn lbn tp tkde doc bg ubat smecta..risau gk bb br 2 bln tu..