Cirit birit 5 bulan

Salam nak tanya, baby sy 5 bulan dah 6hari cirit birit. Hari ketiga g klinik doc bg hydrasec utk 2 hari tp takde improvement. Dia akan cirit setiap kali after minum susu. Tadi bwk ke hospital n doc check darah dia okay n bg air garam. Patut ke tukar susu? Skrg dia minum frisolac. N boleh suggest nak letak apa bg hilang melecet? Sy letak diaper cream cetaphil tp mcm tak berkesan

2 Balas

Sama ngan anak saya masa 5 bulan dia cirit birit almost 2weeks. Habis melecet punggung nya. 4 kali pi klinik swasta n gomen tapi doc kata normal since najis takda darah. Last2 saya tukar susu from s26 to frisolac AR. Bila dah ok, saya tukar susu lagi to frisolac DHA. Yang cream tu saya guna ezzera plus

9mo ago

Lepas try frisolac AR dalam 2 3 hari dah nampak ok sis. Dari sehari berak 6 7 kali, jadi sehari 2 kali je

maaf ,bab susu tuh tak bole jawab tapi yg cream tuh, bole try cream drapolene, sbb anak saya pakai mmg okay .

9mo ago

tkasih sis