air gula

Salam & hi mommies. Nak tanya pendapat la kan. I tgh pregnant anak first. 24 weeks. Buat checkup semua okay. Tapi kenapa kena minum air gula jugak? Procedure sebelum ni my sister yg dah ada anak kata kalau ada problem urine @ bp je kena minum. Sebab i dengar tahun ni diwajibkan minum air gula even takda apa masalah. Lain la kalau dah 28w @ 32 w minum air gula. And lepas minum air gula tu i tak rasa nak muntah ke apa, tapi rasa sembelit 2 @ 3 hari nak membuang susah even dah banyak minum air masak, makan betik.. Patut ke momies yg normal bp @ normal urine kena minum? Tak pasal² bp naik sebab stress minum air gula bukan sebab penyakit ke apa? ?

2 Balas

Sy nnt 24w kena minum air gula juga wlaupun hb urine semua ok, doktor cuma nak pastikan xda gdm , sy kena redha je la nnt huhu

☺️☺️