Baju baby masa delivery

Salam & hi mommies, nak tanya mommies or nurse, if kita ready rompers baby je untuk bag hospital boleh tak? Ke kena bawak yg 2 pieces je? Memudahkan nurse tak kalo kita bawak rompers? #ingintahu

Baju baby masa delivery
9 Balas

Nurse mcm x bnyk masa nak selongkar beg bersalin kita tu, tu sebab lps bersalin nurse just guna baju hospital. Nanti lps nurse dah serah baby kat awk boleh je ganti guna baju yg awk sediakan. Kalau sy, sy xnak susah2 guna baju rompers mcm dlm gmbr, sebabnya 1. panjang kaki pasti susah lg nak lipat bagai baru baby kerap berak dan kita kena kerap tukarkan pampers. 2. Nak pantau tali pusat baby, klu guna jenis rompers bgni mcm payah skit nak elak pusat tu. Tu pendapat saya laa, sebab tu sy prefer bawa baju 2pcs tu. Saya gunakan baju je seluar x guna mudah skit nak tukar2 pampers anak. Klu awk jenis x kisah psl tu boleh je guna rompers mcm ni. Lagipun anak pakai bedung, so sy xsuka pakaikan baju lengan panjang kat anak.

7mo ago

oo oke.. tkasih sis 😁

Lepas bersalin ank ddk wad sehari, dorg pakaikan baju hspital je, msa hsbnd bawakkan prgi wad ibu tu bru la tukar bju sndiri. Jgn bawak banyak2 sis, jgn jdi mcm sya, katil sebelah curi baju anak sya, kesian ank sya, nak pakai pun tak ada. Hsbnd sy buat report bru dia takut, tu pun dia tak bagi selonkar beg dia, kecoh wad saya msa tu. Hmm. lst2 dia pulangkan sebungkus je. Sabar ja la. Masa di wad anak kita yg pakaikan baju untuk dia, ikut awak nk pakai baju ap, tapi tngk keadaan kalau rompes jenis yg mcm tak de seluar tu kena pakaikan seluar, takut sejuk, kalau jenis yg tutup penuh, okey jugak. Kalau sya baik bawak rompes, senang je nk tukar pampers, tak yah buka hbis seluarnyaa

5mo ago

Ya Allah. Knape lah mencuri? Baju baby pula tu... Nk bg ke anak tu barang mencuri... Mcm2 hal lah ye.

Hi mommies. Selalu selapas bersalin nurse akan pakaikan bju hospital dekat anak. Nnt anak dah masuk wad dah serah kat kita baru kita salinkan baju yang bawa. Kalau pendapat sy lagi better awk bawak baju yg 2 piece set tu. Sebab nak pakaikan rompers ni leceh. Sy dah bljr dri pnglmn bersalinkn anak firat aritu. Menyesal juga bawa baju rompers bnyak dri baju 2 piece ni. Ikut masing2.

7mo ago

baik sis..tkasih share pengalaman 🥰🍀

kalau kami di keningau. kena marah ya x bawa baju baby. sbb nurse tu yg tlong pakaikan🤭🤭pernah terjadi, gelabah juga sbb beg tinggal di wad, saya di labour room. dah sakit sangat x sempat bawa🤣 membebel nurse tu. tpksa dia telefon nurse wad tlong ambilkan barang2 saya.😅😅

5mo ago

Kalau kat ipoh, masuk je wad, terus nurse minta pampers & baju baby.. wlupun ms tu xtau bsalin bile 🤭

Kalau dari pengalaman saya pulak,tengok keadaan masa nak bersalin tu ,siang or malam,so bila masuk dalam labour room.Nurse suruh bawa baju baby sekali sarung tangan dan kaki,so lepas baby lahir dah di bersihkan dorang bagi pakai baju dulu,baru bagi kat saya untuk menyusu

7mo ago

baik sis..tkasih jawab 🥰🥰🍀

17/11/2023: Alhamdulillah, da discharge. Ceasarean 4 days (tmasuk NHDU 2days) Baju baby: Baju sahaja - 2 Bedung 1 ( sbb pakai bedung hospital) Baju tuk balik 1 Sarung tangan 2 pair Pampers 15 ( sebab baby kuat berak) Bawak sikit je tak byk. Senang😍

5mo ago

sikitnya pampers 15 keping je ya untuk 4 hari? baby nurse mandikan atau sis mandikan sendiri? sis bersalin di hospital gov ke swasta ya? anyway tahniah sis 🌹🌹🌹

Saya rasa better bawak baju 2pcs utk labour room nanti. Sebab selalunya baby tak pakai seluar utk jaga awal2 tali pusat tu. Tp depends pada orang la kan. And baju lubang2 sebab hosp panas so selesa sikit

7mo ago

oo oke..br faham psl tali pusat tu..noted sis... tkasih sis jawab 🥰🥰🍀

boleh je. yg salin baju baby masa nk discharge nnt adalah awak sendiri. bukan nurse, dear😊. kalau awak rasa romper ni mudah, awak boleh je pack masok beg

7mo ago

tak..nurse mtk bju baby .. tu yg sy tny tu.. hehe. ok, xpe..sy bwh 2pcs je la.. tkasih sis semua tlg jawab 🥰🥰🍀

bawa 2 piece lebih mudah.

7mo ago

baik sis, tkasih sis jawab 🥰🥰🍀