Apa patut saya buat?

Hi mommies, tlg bg pendapat Dan semangat utk saya. Saya demam dah 5 Hari Dan kini hampir sembuh, susu badan sy tiba2 drop pada Hari 4 sbb sy Tak mkn Dan kurang Mnum air. Susu lgsg Tak kluar Dan terpaksa bg formula utk sementara, baby sy 3bulan +. Skrg alhamdulillah susu Ada cuma Tak brpe bnyk mcm biasa nye, baby pun dah kenal Mana breast n botol baby lebih Suka kan botol sbb aliran yg laju. Apa patut sy buat skrg? sy rasa sedih sbb baby kurang nak DF dgn sy.

Apa patut saya buat?
1 Balas

hi mommy. keep on df baby sebab kita nak stimulate kilang susu utk produce more susu. then sambung bagi baby fm. jangan tinggal df terus. bila takde stimulasi tu yg jadi masalah susu taknak keluar. mommy boleh consume any milk booster yg mommy pernah consume. macam saya minum horlick je dah bantu boost breast milk.