Muntah susu

Salam mommies. Kalau baby muntah mcmni kenapa ye? Agak kerap juga baby sy muntah pekat mcmni. Baby skrang fully fm. Baby baru 1 bulan lebih. First baby jadi sy taktau sgt. Harap mommies boleh bantu 😊

Muntah susu
14 Balas

baby usia 3buln ke bwah memang akan kerap muntah kalau x burp , tepuk blkang bg dia sedwa. lpstu jgn bg susu byk dlm 1 masa. tpi bg susu sdkit tapi kerap

Kalau tak sendawa dia akan muntah.. Lebih2 lagi kalau muntah dia masuk Dalam hidung sangat bahaya.. Baby bole lemas.. Hati2...

mungkin overfeeding...macam baby saya dia nak menghisap jea...bila malam mesti muntah...jadi saya bagi puting...

Cuba tuka susu... sebb ank sy no2 dulu pakai susu ducybaby kerap muntah...tuka susu infalac xmuntah dah...

4y ago

Try frisolac comfort wrne hijau tinnye tu untuk bby yg suka muntah,sembelit dgn perut kembung

lepas menyusu kene sendawakan kalau tak muntah lah baby pasal kenyang kan

Pekat kadang klr dgn kahak sekali.... Kena rajin sendawa kan...

Burp kn bby dulu sblum tdur.. Munth susu bukn fktor salh susu pun..

10mo ago

yakin dgn jawapan puan?.puan tahu tak kalau alahan terhadap susu formula pun boleh JDI punca muntah itu salah satu tanda

sendawa kan baby betul².. klau x sendawa mmg dia muntah..

pastikan sendawakan baby sehabis mnyusu