Salam...hii...kenapa baby lepas susu muntah dan nak susu smula lepastu muntah lagi...boleh bantu sy.

3 Balas

Lepas baby habis minum susu ada sendawa kan dia tak? Boleh try sendawakan lepas minum susu bagi keluar angin and susu turun. Kalau dia muntah mungkin terlebih minum. Perut keras and sembelit mungkin boleh jadi kembung perut. Boleh cuba urut urut lembut perut baby dengan minyak telon bagi lancarkan dia nak senang berak. Tapi kalau baby makin melarat terus jumpa doctor ye.

Wsalam. Hi. Betul betul muntah atau sekadar muak @ jeluak tu? Kalau muntah, bawa jumpa doctor.

2y ago

muak...pastu dia mintak susu lg..perut jd keras dn sembelit...knpe yew

tq..alhamdulillah baby dh ok...