fibroid

Salam mommies, hrini sy scan bby 12w2d.. Alhamdulillah bby okay nmpk die gerak2 .. Tp sy tkrasa sbb kcik lg .. Tp doct detect ad fibroid 2.77cm .. Anak frst ..bhya tk fibroid ni mmies,sy rasa down sngt rsau jd pape ..dekt 3thn sy tnggu zuriat ni .. Ad cara tk nk kcutkan fibroid ni ??

1 Balas

Sama sy ada fabroid dr 2cm sebelum hamil sekrg ia membesar jd 7cm 4bulan hamil.. Sy follow up doc pakar ia cuma scan saja tengok perkembangan makin membesar berisiko atau tak.. Katany boleh berisiko keguguran.. Tapi tu semua kuasa Allah.. Banyakkn berdoa. Sy jaga mkn dan jgn stress.. Insyallah ada rezeki moga selamat melahirkn ia nnti.