Large uterine fibroid

Ade tak momies atau bakal momies yg ad masalah mcm sy, kandungan sy dh cecah 3 bln, excited scan bby masa dkt KK n bby masih kecil tp fibroid sy lbh besar dari ukuran bby... Ingtkan normal perut sy besar sbb sblum pregnant sy mmg aktif bersukan badan dan perut sy agak berotot... Rupanya yg besar tu fibroid, n kedudukan fibroid tu dkt bahagian atas, bby pulak ddk bahagian bwh... Risau nya sy bln 4 ni kena refer pakar... Doakan kandungan sy sihat... 1thn jgk menunggu bby #ingintahu #firstbaby #firstmom

Large uterine fibroid
5 Balas

saya pun sama mcm sis masalah fibroid, fibroid saya bahagian bawah halang laluan baby keluar, sekarang dah 23 minggu baby membesar fibroid tertolak ke tepi menghalang laluan jln buah pinggang ke pundi kencing, sekarang ni buah pinggang sebelah kanan pulak bengkak dsebabkan fibroid block laluan. nanti 4 April kena jumpa pakar mcm mana, semoga dipermudahkan semua 🙏

2y ago

iya sis semoga sis pun diberikan kesihatan dan baby pun sihat² semoga semua urusan sis juga dipermudahkan, jgn fikir byk ya, saya pun kena positivekan diri dan kuat demi baby sis pun juga ya, yg Penting jaga kesihatan dan sama² kita berdoa🙏.

Sy dlu pregnant dgn fibroid...tgk kedudukan fibroid sis dkt bhagian mna... slagi x kacau jln kuar baby... sis bleh brsalin normal.

2y ago

Sy cek lps 7bln bersalin... saiz fibroid msih sama semasa trimester pertama sy pregnant dlu

Syafakillah sis..besar jgk tu..sis kne pntang makan..smge baby n sis baik2 aje

2y ago

Tq utk tips... Mudah2 han mengecil la jgk fibroid sy ni

Allahu..moga ada keajaiban..semoga dipermudahkan segala urusan sis

2y ago

Amin3 risaunya sy

semoga cepat sembuh dan dipermudahkan Aamiin

2y ago

Amin3 🤲🏻