Baby boy 2bulan

Salam Mommies, hari ni baby sy umur 2bulan lebih, sekadar nak meluah penatnya bila anak tak nak tido malam.. sebelum ni dari lahir sampai umur 2bulan dia okay jek, tapi masuk 2bulan lebih ni xnak tdo mlm pulak.. stress nya sy, walaupun sy tak berkerja tapi kerja rumah pun dah cukup memenatkan...😢 kdg rasa burn out pun ya jugak.. nak luah kat suami, dia kerja pun dh mcm bangla, keluar umah subuh, balik malam.. selalu dia bantu jugak jaga anak sulung yg baru 3tahun.. cume sy betul2 penat jaga baby, kalau dia nangis tgh mlm lgsg tak nak susu..😭😭😭 pampes,baju, minyak angin, buai, bedung, puting sume pun sy dh tukar n bagi tetap ngamuk.. klu sy pasang white noise, dia punya suara lebih kuat dari white noise tuh..😓 dia cume akan diam kejap klu sy berdirikan dia atau main dgn dia..mana mampu woii pgg dia saja dri pkul 1-2am yg dh hampir 5kg lebih tu sampai pkul 9am esoknya haa..hampir nangis dibuatnya sy tak ckup rehat.. sy selalu positive kan diri, ini semua sementara jek, tapi bila hampir pkul 12mlm, sy dh resah nak lalui mlm yg pnjg sampai ke pagi..😢😢😢 sy tak mintak kecaman, sy cuma luahkan apa yg terpendam, pedih betul rasa penat sorang2 mcm ni..juga nak mintak semangat dari mommies semua, atau ade idea lain yg boleh sy lakukan utk pjuk baby? #mommybuntu #babyboy2months #jangandibully

2 Balas

Ya Allah kesiannye.. Sama dlu gn ap yg lalui smpai berubat ap semua... Sabar ye bnda ni tak lama.. Dia masuk umur 4 bulan dia Akan okay...org cakap sawan tangis kt ank sy..kalau nanges tak henti tu..... Tp skg ni anak sy 4 bulan dah okay dh.. Syukur alhamdulillah.. Sy akn bantu awak..InsyaAllah klo awak betul nk belajar.. InsyaAllah pasni awak tak kan takut nak hadapi waktu malam dh.. Ap yg blh sy tlg.... Awak blh prgi ke page fb baby language.. Kat situ Akan byk bnda awak blh belajar.. Atau awak blh wasap terus org fb tu kalau awak tak faham.. Trust me... Sgt byk mmbantu😊👍..

Semoga puan terus kuat & dipermudahkan segala urusan❤️