Baby jaundice

Salam mommies, boleh share tak macam mana mommies rawat anak kena demam kuning? Anak saya dah 12 hari kuning masih tinggi. Ada tips tak? 🙏🏻 thank you

2 Balas

Kerapkan bgi susu badan.. setiap 2 jam kejut baby utk minum susu.. sebab baby jaundice mudah tido n susah nk bgun. bila kurang menyusu, baby kurang berak/kencing nti lagi tinggi kuning baby. sebab kuning baby hnya akan kluar melalui najis bayi. its okay kalau kuning lambat turun, tpi risau kalau kuning naik x turun2.. baby sy prolonged jaundice. 3 mggu bru turun.. sebab jaundice melibatkan sistem hati bayi yg belum cukup matang.. puan boleh cuba bca tentang bayi jaundice (sebab dan kesan).

kerap susu kn dia dgn susu bdn puan ye