Jahitan episitiomy

Salam mommies. Bila ye benang jahit epi akan luntur/tanggal sendiri? Sya dah 25 hari. Luka dah sembuh cuma benang je Masih ada lagi. Xde rasa sakit cuma ada rsa ngilu2 ckit je. N rasa gatal yg Amat disebabkan benang tu.leoas discaj hospital, nurse xde bagi apa2 u bat utk sapu kt Luka jahitan. Saya tiap Kali lepas mandi saya akan lap Kering, pastu lap semula dengan alcohol swap.

1 Balas

yup. akan tanggal sendiri. kena bg tmpt tu kering sllu. panties pkai yg disposable lg better sbb x selesa je trus tukar or 3 jam skli tukar. n kaki jgn lasak2 jgn terkangkang sllu sgt sbb kdg2 x perasan terlasak. klau gatal mgkin ade mkn smth yg sbbkn gatal tu. boleh tamgguh kejap mkn mknn yg sbbkn gatal